VÝUKA V DUCHU VÁNOC

10.12.2023
Dne 8.12.2023 jsme jako partnerská škola Hello uspořádali CHRISTMAS PROJECT DAY  pro žáky IX.A třídy. Naše jednodenní interaktivní setkání žáků s rodilým mluvčím je na naší škole již tradicí. V letošním roce projektový den vedl rodilý mluvčí z Indie Vineeth Jespaulmikh Noronha a žáci tedy měli i interkulturní zkušenost.

 Program byl koncipován jako čtyřhodinový blok aktivit věnovaných tématu Vánoc. Rodilý mluvčí seznámil žáky s indickými a anglickými tradicemi Vánoc, s tradičními pokrmy, žáci pracovali individuálně i v týmu na jednotlivých úkolech, hádankách, křížovkách, doplňovačkách, interaktivních zábavných úkolech a společně si také s kytarou zazpívali méně známě anglické vánoční koledy.
 Den byl příjemným zpestřením výuky i příležitostí k využití jazykových znalostí a dovedností v praxi.  Každá hodina byla příjemně naladěná a žáci se v rámci svých komunikačních dovedností zapojovali. Z reakcí žáků vyplynulo, že se jim hodina líbila a v budoucnosti uvítají možnost setkat se i s rodilými mluvčími z jiných zemí.