Prezentace projektů školních parlamentů v SVČ Korunka

02.10.2024

Dne 30.9. 2024 se v SVČ Korunka v Ostravě uskutečnilo setkání zástupců školních parlamentů města Ostravy v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Ostrava IV – Žákovské parlamenty jako prostředek k rozvoji iniciativy, podnikavosti, kreativity, občanských a sociálních kompetencí. Školní žákovské parlamenty dostaly příležitost prezentovat své úspěšné projekty realizované ve školním roce 2023/2024.

Našemu školnímu parlamentu se podařilo úspěšně realizovat projekt Let´s dance! Škola tančí a stejně zdařilá byla prezentace žáků 8. B třídy Matyáše Jeziorského a Filipa Šmerdy. Oba žáci vzorně reprezentovali žákovský parlament při ZŠ A. Hrdličky a motivovali další žáky k novým aktivitám. Zástupci školního parlamentu měli během tohoto dopoledne možnost absolvovat vzdělávací přednášky na rozvoj prezentačních dovedností a využití digitálních nástrojů v práci školních parlamentů. Byl představen nový ročník participativního rozpočtu a termíny aktivit pro žákovské parlamenty.

Děkujeme našim zástupcům za krásné předvedení prezentace k projektu a přejeme mnoho úspěchů při práci ve školním roce 2024/2025.