Návštěva Planetária Ostrava - třídy 4. A, 4. B

26.04.2019
FOTO Dne 17. 4. 2019 se žáci čtvrtého ročníku zúčastnili výukového programu v Planetáriu Ostrava s názvem „Dobrodružná cesta k planetám“.
Vše začalo poutavým výkladem o souhvězdích naší galaxie. Poté jsme prostřednictvím naučného filmu cestovali po jednotlivých planetách naší sluneční soustavy.
Po svačině byli žáci rozděleni do 13 skupin, ve skupinkách pak procházeli Experimentáriem a hledali odpovědi na 25 otázek ze dvou pracovních listů.
Vyhodnocení a správné odpovědi jsme se pak dozvěděli v kinosále od humanoidního robota Engie, který nám také odpovídal na naše všetečné otázky. Kromě toho umí také mluvit mnoha jazyky, zvládá zpěv a české jazykolamy. Je třeba zmínit i vítěze mezi skupinkami ve složení Anton Sabol, Roman Dzida a Matěj Konšel, kteří měli nejlépe zpracované úkoly a to hlavně díky Antonu Sabolovi a jeho nevšedním znalostem o vesmíru. Za odměnu si mohli robota naprogramovat, jak chtěli.
Pochvalu si však zaslouží všichni žáci za vzorné chování v planetáriu i během cesty tam i zpět a snaživou práci ve svých skupinách.
Návštěva planetária splnila naše očekávání a určitě nebyla naše poslední. Mgr. Věra Macáková, Mgr. Michaela Červenková