Jungle Mania na ZŠ A. Hrdličky Aleš Hrdlička Challenge 2024 13. ročník vyzývací soutěže soutěže v AJ

22.04.2024
Dne 19.4.2024 se konal již 13. ročník tradiční vyzývací soutěže v anglickém jazyce, kterou organizovala ZŠ A. Hrdličky v Ostravě –Porubě tradičně jako výzvu Aleš Hrdlička Challenge, tentokrát s názvem Jungle Mania. Soutěž žáky zavedla do tropických pralesů, světa zvířat, ptáků a zvuků, vyzkoušeli si své znalosti a dovednosti z oblasti hudby i literatury. Soutěže se zúčastnilo celkem 10 týmů ostravských škol - žáci ZŠ Provaznická 831, ZŠ Hello, ZŠ Matiční, ZŠ J. Šoupala, ZŠ Pokorného, ZŠ Bulharská, ZŠ J.Valčíka, ZŠ Porubská, ZŠ Ukrajinská a ZŠ A. Hrdličky nesoutěžně.
Soutěž byla zahájena ve vestibulu školy uvítáním hostů zástupkyní ředitelky Petrou Trunkátovou a krátkým recitačním a tanečním programem žáků I. a II. stupně.   Byli přivítáni hosté – paní Kateřna Švejdová za ÚMOb, ředitelka vzdělávacího centra Hello paní Mária Falterová se zástupkyní partnerské jazykové školy HELLO paní Petrou Košťálovou, reprezentantka OUP paní Martina Weissbergerová a paní  Božena Hojgrová – odborná a metodická konzultantka ELT pro Moravu zastupující Megabooks. Soutěž je tradičně podporována partnerskými a vzdělávacími organizacemi, které vždy obohacují soutěž o krátký vstup s prezentacemi a možnostmi příprav na mezinárodní Cambridge zkoušky a aktuální nabídkou nakladatelství OUP, Hello a Megabooks pro pedagogy i žáky. V průběhu soutěže přišla naši soutěž podpořit paní místostarostka Mgr. Martina Dušková, která se stala milým hostem, který si přišel prohlédnout průběh naší soutěže.
Letošní soutěžení bylo spojením znalostí anglického jazyka s využitím různých mezipředmětových vztahů. Žáci uplatnili své znalosti a prokázali, jaký mají všeobecný přehled a jsou schopni pohotové týmové spolupráce. Disciplíny připravovali žáci společně s vyučujícími AJ p. uč. Petrou Trunkátovou, Hanou Kyzourovou a Nikol Hrubou. Žáci se také podíleli na přípravě tematického občerstvení a výrobě medailí pro vítěze.
 Tříčlenná družstva plnila jednotlivé úkoly v rámci workshopů, které byly umístěny v šesti učebnách naší školy a žáci, průvodci disciplínami, anglicky vedli jednotlivé workshopy. Úkoly byly zaměřeny nejen na znalost anglického jazyka, ale prolínaly se zde i znalosti a schopnosti z jiných předmětů.
Na 1.místě se umístil dívčí tým ZŠ Bulharská, pěkné 2.místo patřilo žákům ZŠ Matiční a 3.místo obsadila ZŠ Hello. Velké díky patří našim partnerům za zajištění krásných doplňkových cen a za podporu soutěže, prezentaci a balíček pro každého žáka s podporou skládání mezinárodních zkoušek. Pro úspěch soutěže mezi školami jsme se rozhodli v příštím roce opět tuto srovnávací soutěž opět zařadit mezi významné aktivity školy.


       Těší nás zájem a účast okolních škol a toto soutěžní dopoledne je vždy milou příležitostí k setkání a strávení času nejen s angličtinou.