Halloween 2019 na ZŠ A. Hrdličky

31.10.2019
Ve čtvrtek 31. 10. 2019 jsme jako již tradičně oslavili na naší škole Halloween. Žáci i vyučující přišli ten den ve více či méně strašidelných maskách (ty nejoriginálnější se o velké přestávce vyfotily ve vestibulu), v hodinách angličtiny a také v některých jiných předmětech jsme se učili o tom, jak Halloween vznikl a jak se slaví v jednotlivých převážně anglicky mluvících zemích.
 
Hlavní součástí oslavy potom byla soutěž v pečení strašidelných halloweenských dortů a dalších sladkostí. Děkujeme všem třídám za nápadité koláče, dorty, muffiny, bábovky, zákusky a další cukroví, sešlo se jich opravdu obrovské množství. Odborná porota složená z vedení školy a zástupkyň školní jídelny všechny dorty ohodnotila jak po stránce estetické, tak po stránce chuťové a po dlouhé poradě rozhodla o následujícím pořadí tříd:
 
1. místo - III.A
2. místo - IV.A, III.B
3. místo - II.C
 
Velkou pochvalu si ale zaslouží všichni žáci, kteří se do soutěže zapojili, ať už pekli sami, nebo se svými maminkami, sestrami či babičkami. Stejně tak patří poděkování žákyním VIII.A třídy Karolíně Končekové a Saskii Novákové za ochotnou pomoc v průběhu akce. 
 
Mgr. Petra Trunkátová
Mgr. Renáta Holková