EUROPEAN MONEY QUIZ

27.03.2024
Naše škola se zúčastnila celoevropské soutěže European Money Quiz, kde naši žáci prokázali vynikající znalosti z oblasti finanční gramotnosti. Rádi bychom poděkovali všem žákům za jejich účast. Zvláštní gratulace patří dvojici Karin Pustelníkové a Nikolas Bunčkovi z 9.A , kteří se dokázali umístit na skvělém 10. místě mezi 400 týmy z celé republiky.

European Money Quiz je soutěž zaměřená na zlepšení finanční gramotnosti mezi žáky. Účastníci si díky ní rozšiřují své znalosti o osobních financích, ekonomice a možných rizicích. Tyto dovednosti jsou klíčové pro úspěšné řízení každodenních výdajů, řešení finančních výzev a budování své budoucnosti.

Soutěž, kterou od roku 2017 organizuje Evropská bankovní federace, je koordinována v jednotlivých členských zemích národními bankovními asociacemi. V České republice je touto asociací Česká bankovní asociace, která stojí za organizací této soutěže.

Účast na této soutěži je pro naše žáky nejen skvělou příležitostí k prohloubení znalostí, ale také k jejich praktickému uplatnění v každodenním životě. Gratulujeme ještě jednou všem účastníkům a zejména Karin a Nikolasovi k jejich úspěchu!