AMAZING „TECH“ RACE 2023 – World of Science

22.10.2023
Dne 20.10.2023 se konal 8. ročník jazykově-vědomostní soutěže na SOŠ AHOL s názvem AHOL´s Amazing „Tech“ Race. Za naši školu soutěž osmičlenný tým z řad žáků IX.A třídy.
Tato soutěž prověřuje nejen jazykové znalosti žáků, ale i jejich další dovednosti, jako je čtenářská a finanční gramotnost, logický úsudek, rychlé rozhodování a schopnost týmové spolupráce.
Hlavním tématem letošního ročníku byla věda a technika se zaměřením na všeobecný přehled týkající se vědy, vynálezců, objevů, techniky a moderních technologií. Soutěž měla dvě hlavní části – písemný test jednotlivců s všeobecnými znalostmi v angličtině a druhou týmovou soutěž. Soutěže se účastnilo celkem 14 soutěžních týmů. Po 1. části testu, který obsahoval kvíz, poslech a čtenářskou část, skončil náš tým po součtu bodů jednotlivců na krásném 5. místě.
V druhé části soutěže šlo o týmovou spolupráci při plnění úkolů ze zdravovědy, světa techniky, IT, médií, znalostí z oblasti technických vynálezů a moderních objevů, ale především o rychlost, nápaditost, zručnost a rychlé reakce. Náš tým skončil celkově na pěkném 9. místě a dokázal, že se nebojí zapojit do soutěží, které prověřují komplexní znalosti a dovednosti.
Děkujeme žákům devátého ročníku za vzornou reprezentaci školy a přejeme mnoho štěstí při dalších soutěžních příležitostech.
 
Mgr. Petra Trunkátová