30.4.2019 Velký úspěch v celostátním kole Olympiády v jazyce německém

06.05.2019
V úterý 30. 4. 2019 proběhlo v Goetheinstitutu v Praze celostátní kolo Olympiády v jazyce německém, kterého se zúčastnilo 14 vítězů krajských kol z celé republiky. Mezi nimi byla i Vanesa Nechalová ze třídy 8.A, která v průběhu letošního školního roku postupně vyhrála školní, okresní i krajské kolo této soutěže.
Celá soutěž byla velmi náročná jak na přípravu, které Vanesa věnovala mnoho desítek hodin ze svého volného času, tak na předvedený výkon. Celostátní kolo potom bylo o  to náročnější, že v porotě byli výhradně rodilí mluvčí a vše probíhalo bez jakéhokoliv času na přípravu. Součástí byl poslech na maturitní úrovni, představení se v délce pěti minut, popis vybraného nejednoznačného obrázku a rozhovor s porotou. Obsah soutěže se nevyhlašoval předem.
Vanesa si vedla skvěle a v obrovské konkurenci žáků, kteří se mnohdy učí německy mnohem déle než ona, obsadila nádherné 4. místo jen jeden bod za místem třetím.
Blahopřejeme Vanese k tomuto skvělému umístění a děkujeme jí za vynikající reprezentaci školy i celé Ostravy a Moravskoslezského kraje!
Mgr. Renáta Holková