​Expedice DofE 2024

24.06.2024
V letošním školním roce 2023/2024 se naše škole již počtvrté zapojila do mezinárodního programu DofE, ve kterém mají žáci možnost rozvíjet svou fyzickou kondici, dovednosti a dobrovolnickou činnost.
Pro splnění programu na bronzové úrovni a získání mezinárodně uznávaného certifikátu musí zapojení žáci absolvovat dvoudenní dobrodružnou expedici. Tento rok se této expedice účastnily žákyně třídy 9.A: Nela Kovalská, Ester Vašendová, Barbora Hamplová a Karin Pustelníková. Po naplánování trasy a určení cíle expedice vyrazily dívky 20. 6. 2024 směr horská chata Kozubová společně s p. uč. Kyzourovou, Hrubou a Trunkátovou.
Dívky si hravě poradily v neznámém terénu i se zátěží na zádech a celou trasu je neopouštěla pozitivní nálada. V rámci dodržení cíle expedice dokázaly dívky postavit stan, rozdělat oheň, uvařit si teplé jídlo a nabídly i výpomoc personálu na horské chatě Kozubová s menšími úkoly (škrábání brambor, vyluxování společných prostor…) výměnou za pitnou vodu.
Následující den 21. 6. 2024 se dívky vydaly odlišnou trasou domů a celá expedice tak byla zakončena v Ostravě-Svinově v odpoledních hodinách.
Dívkám k jejich výkonu gratulujeme a doufáme, že v programu budou i nadále pokračovat a rozvíjet tak své schopnosti.
V případě, že se i vy chcete stát součástí programu DofE, kontaktujte p. uč. Kyzourovou.

Mgr. Nikol Hrubá