AHOL´S AMAZING RACE 2022

16.10.2022
 
Dne 14.10.2022 se tým žáků 9. ročníku ve složení J. Havlásek, M. Hudečková, K. Indráčková, A. Lesníková, A. Zámečníková, F. Urban, L. Slezák a V. Ullmannová zúčastnil již 7. ročníku jazykové a vědomostní soutěže Ahol´s Amazing Race s tématem Pop Culture – Lights, Camera, Action.
 
 Soutěž je komplexní a je zaměřena na skvělou znalost angličtiny, ale také na všeobecný přehled týkající se filmových pojmů, nejslavnějších anglických a amerických filmů, herců, hereček, režisérů a všeho kolem stříbrného plátna. Naši žáci bojovali ve sportovní disciplíně, prověřovali své znalosti z oblasti filmové kinematografie, ale také z oblasti anglické filmové a umělecké terminologie.
 
Soutěž se skládala ze tří částí - jazykové s poslechem, čtením a vědomostním testem, skupinové zaměřené na zdravovědu, finanční gramotnost, IT, média a výtvarné aktivity a samotného závodu Amazing Race s plněním na jednotlivých stanovištích. Tradičně se vyhlašovali vítězové jednotlivci v jazykovém vědomostním testu a jako druhá byla zhodnocena týmová soutěž.
 
Obrovskou radost nám udělala Kristýna Indráčková se svým absolutním vítězstvím v jazykovém vědomostním testu, což ukazuje na to, jak jsou naši žáci skvěle jazykově připraveni a jsou schopni  zúročit i své všeobecné znalosti. Celkově tým skončil na 10.místě v tomto okresním kole soutěže a získal mnoho nových zkušeností. Tento dlouhý den strávený s angličtinou si naši žáci užili a rádi se utkají v dalších soutěžích. Naší vítězce moc gratulujeme a přejeme jí mnoho dalších úspěchů nejen v jazykových soutěžích.
 
 
V Ostravě-Porubě dne 14.10.2022                                                                                                                                            Mgr. Petra Trunkátová